Ben je zwanger of is jullie newborn er al? Wanneer je een newbornshoot bij mij plant dan kom ik graag binnen 14 dagen na de geboorte foto’s maken (meestal rond dag 10) dan slapen de meeste newborns nog veel en hebben ze minder last van krampjes. Het is uiteraard ook mogelijk om een shoot in te plannen als je newborn al een aantal maanden oud is. Ook super leuk, omdat je dan meer interactie tussen jullie kunt vastleggen.

Normaal gesproken kom ik ongeveer 10 dagen na de geboorte van de baby, omdat jullie baby dan nog lekker klein is en de kraamweek en de eerste hectische dagen achter de rug zijn.

Ook slaapt je newborn nog veel en dit is fijn voor de shoot.

Het is ook mogelijk om de shoot in te plannen als jullie newborn al wat ouder is. Super leuk juist, want we kunnen dan meer interactie vast leggen. Zodra je weet dat je zwanger bent en je wilt een newborn/babyshoot bij me inplannen, mag je mij een mailtje sturen. Ik houd dan ruimte vrij in mijn agenda rondom jouw uitgerekende datum. Wanneer jullie newborn geboren is mag je mij een berichtje/mailtje sturen en we plannen dan samen een geschikte datum in.

Het precieze tijdstip kunnen we dan afstemmen en is ook afhankelijk van eventuele oudere broertjes/zusjes en of jullie kleintje zijn/haar onrustige momentjes heeft in de ochtend of in de middag. Als het uitkomt qua voeding dan is het fijn als jullie kleintje vlak voor de shoot gevoed kan worden. Mocht je eventueel foto’s willen van de borstvoeding dan kunnen we dit overleggen.

Tijdens de shoot passen we ons aan aan jullie newborn. Het kan zo zijn dat jullie newborn last heeft van krampjes of een huilmomentje heeft tijdens de shoot. Dit is voor mij geen enkel probleem, zo lang jullie als ouders relaxed blijven dan komt het vanzelf goed. Er is altijd tijd om te sussen, of een (extra) voeding te geven.

Newborn newborn fotografie Newbornshoot