borstvoeding fotografie

Newbornshoot in Altweerterheide/Weert

Newbornshoot in Weert

Een tijdje geleden mocht ik foto’s maken bij dit knappe gezinnetje in Altweerterheide, want hun derde dochtertje Nomé was geboren! Een newbornshoot aan huis is toch wel echt mijn favo fotoshoot om te mogen doen. Ik ben enorm gek op baby’s en vind het iedere keer weer zo bijzonder om even in jullie geluksbubbel te mogen komen en dit kostbare babygeluk vast te mogen leggen.

Grote zussen Bobbi en Pip waren enorm trots op hun kleine zusje en deden vrolijk mee tijdens de fotoshoot. Het is altijd een uitdaging om een gezin met meerdere kids op de foto te zetten. Want niet alle kids hebben er natuurlijk altijd zin in. Met heel wat trucjes, en vooral lekker gek doen en er niet te veel druk op leggen, lukt het me altijd wel om de oudere kids op een leuke manier bij de fotoshoot te betrekken. Uit ervaring weet ik dat het het beste werkt als ouders de touwtjes een beetje loslaten tijdens de fotoshoot. Ik laat graag door middel van spelletjes, kietelen en gek doen de kinderen wat opdrachtjes doen tijdens de fotoshoot. Dit levert vaak de meest spontane foto’s op. En hoe relaxter de ouders zijn, hoe relaxter de vibes en hoe beter de oudste kindjes zullen meedoen.
So let it goooooo

Ik begin altijd met het maken van de gezinsfoto’s en van de foto’s met de oudere kids samen. Dit omdat ik uit ervaring weet dat de oudste kids het meestal snel gezien hebben. En ouders vinden de gezinsfoto’s en foto’s van hun kids samen meestal toch wel het meest waardevol. Het ene kindje heeft soms wat meer tijd nodig om te wennen aan mij. En het andere kindje begint er meteen vrolijk op los te kletsen. Meestal heb ik in de eerste minuten van de kennismaking al een beetje aangevoeld hoe ik jullie kinderen het beste kan benaderen. Mijn eigen ervaring als moeder van 2 kids, en mijn jarenlange ervaring met het werken in de kinderopvang dragen hier gelukkig goed aan bij.

Tijdens de fotoshoot bij baby Nomé was het erg fijn dat de grote zussen al wat ouder waren. We begonnen met foto’s van de meiden samen in de grote schommelstoel. Ik kan zo smelten van de trotse blikken en de knuffels en kusjes die er gegeven worden. Dit zijn momentjes die je toch laten beseffen hoe waardevol deze foto’s zijn en wat een rijkdom je hebt met je eigen gezinnetje.

Wanneer plan je het beste een newbornshoot?

Voor een newbornshoot kom ik graag rond de 11 dagen na de geboorte bij jullie langs. Dit omdat jullie baby dan nog inimini is en de hectische kraamweek achter de rug is. Ook slaapt je baby nog veel en dit is fijn voor de shoot. Het is ook mogelijk om de shoot in te plannen als jullie kleintje al wat ouder is (zoals baby Nomé die al iets ouder was dan 2 weken toen ik langs kwam). Super leuk om je kleintje te fotograferen wanneer hij/zij al wat ouder is. Want we kunnen dan meer interactie vast leggen. Zodra je weet dat je zwanger bent en je wilt een newbornshoot bij mij inplannen, mag je mij een mailtje sturen. Ik houd dan ruimte vrij in mijn agenda rondom jouw uitgerekende datum.

“Ik moet even voeden”

Tijdens de newbornshoot is er alle tijd om tussendoor te voeden. Zolang jullie kleintje maar tevreden is. Wanneer de mama’s borstvoeding geven vraag ik altijd of ze hier misschien ook foto’s van willen? Vaak moeten mama’s hier toch even over nadenken. Begrijpelijk, want ik snap dat dit een heel intiem moment is. Maar ik weet zelf ook hoe waardevol het geven van borstvoeding is. En dus ook hoe kostbaar foto’s van dit mooie moment tussen jou en je baby zijn. Dus zeg niet meteen ”nee, dat hoeft niet”. Ik zal de borstvoeding altijd subtiel vastleggen, en je kunt later nog altijd beslissen of je deze foto’s wel of niet kiest. Maar ik geef je in ieder geval graag de mogelijkheid om toch te kiezen voor de foto’s van dit mooie moment.

borstvoeding foto ZW   borstvoeding foto

borstvoeding foto